Profvoetballer of brandweerman. Ieder jong jongetje is er na vijf levensjaren zeker van dat zijn leven, of tussen de vier tribunes van een stadion gaat afspelen of op plekken waar het vuur uit de daken slaat. Zo ook bij mij, Wouter Foppen. 25 jaar geleden geboren in het ziekenhuis te Lelystad, getogen en nog steeds woonachtig in het rustige Biddinghuizen.

 

Profvoetballer, dat is wat kleine Wouter wilde worden. Het werd echter al snel duidelijk dat die droom geen werkelijkheid werd. Het tweede elftal van de plaatselijke voetbalvereniging, verder kwam zijn voetballoopbaan niet. De Kuip, de Amsterdam Arena, ze waren als voetballer niet aan hem besteed. En wat moet je dan? Al van jongs af aan schreef hij de verslagen van zijn eigen voetbalelftal. Eerst de D1, later de C2 en op dit moment schrijft hij de verslagen van het eerste elftal. Die passie voor schrijven en media kon hem nog wel eens in de sportwereld terecht doen komen.

 

Zo gedacht, zo gedaan. Na de HAVO in Harderwijk te hebben afgerond, begonnen aan de opleiding Journalistiek op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Voor zijn afstudeerstage kwam Wouter terecht bij Sportief Zwolle, een sportplatform voor al het sportnieuws uit de stad. Na drie maanden kon hij er blijven werken en dat doet hij nu nog steeds. Inmiddels is hij ook werkzaam voor Dagblad De Stentor, De Swollenaer en DeDrontenaar.